2023-24 Program yılı kültürlerarası değişim programları başvurularımız 08 Ağustos 2022, Pazartesi günü başlayacaktır. Başvuruda bulunmak için lütfen web sayfamızın ‘değişime başvurun‘ bölümünü ziyaret ediniz. Ülkeler ve programlar hakkında bilgi almak için, ‘ülkeler‘ sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Lütfen başvuru yapmadan önce her bir ülke sayfasında verilen, o ülkeye ve programa özel bilgileri ve kriterleri dikkatle inceleyiniz. Yaş, eğitim, dil, sağlık ve akademik başarı gibi kriterlere uygun iseniz başvurunuzu tamamlayınız.

Başvuru Süreci:

1- Web sayfamız üzerinden ön kayıt formunu doldurunuz.

2- Başvuru formunuz YFU ofisi tarafından incelenecek ve kriterleri karşılayıp, karşılamadığınız konusunda size yazılı olarak geri dönüş yapılacaktır.

3- Size gönderilecek olan bilgilendirme ışığında ön kayıt ücretinizi yatırın. Böylelikle mülakatlara girmeye hak kazanacaksınız.

4- Başvuru tarihinize göre bir sonraki mülakat grubuna dahil edileceksiniz ve mülakat detayları konusunda size yazılı olarak bilgi verilecek. Mülakatlarımız Eylül ayı itibariyle başlayacaktır.

5- Mülakatınız sözlü bölümden ve başvurduğunuz ülkeye göre dil testi bölümünden oluşacaktır. Mülakattan yaklaşık 10 gün sonra programlara kabul edilip edilmediğiniz hakkında size yazılı olarak bildirimde bulunulacaktır.