Bakış Açınızı Değiştirin – Almanya’da bir yıl..

Almanya’da bir ev sahibi aile yanında kalırken, bir yandan lise eğitiminize devam etmek ister misiniz? ‘Mutluluk Nedir?’ konusunda resimler ve yazılar içeren bir power point sunumu hazırlayarak Pasch yarışmasına katılabilirsiniz. En iyi sunumu hazırlayan 7 öğrenciden biri olun ve Almanya’da değişim öğrencisi olmak üzere kısmi burs kazanın!!

    

Yarışmanın Ödülü

Dünyanın farklı ülkelerinde FIT okullarında okuyan ve yarışmaya katılanlar arasından seçilecek en iyi fotoğraflı hikayeyi hazırlayan 7 öğrenci lise eğitimine bir yıl boyunca Almanya’da devam etmek için kısmi burs kazanacak.

Ödülü almaya hak kazanan öğrenciler, değişim yılı boyunca Alman bir gönüllü aile yanında yaşayarak bir Alman devlet lisesine devam edecekler.

Kısmi burs ne anlama gelmektedir?

Yarışmayı kazanmanız halinde, değişim yılı program ücretinizin yarısı karşılanacaktır. Dolayısıyla, program ücretinin kalan yarısını sizin karşılamanız gerekmektedir. Almanya için program ücreti 7500 Euro’dur. Yarışmayı kazanmanız halinde, 3750 Euro burs olarak size tahsis edilecek; kalan 3750 Euro’yu ise YFU Türkiye’ye programa başlayacağınız Ağustos ayına kadar ödemeniz gerekecektir.

Yarışmayı kazanmanız halinde, değişim yılına kadar tüm hazırlık süreciniz YFU Türkiye tarafından gerçekleştirilecek ve yıl boyunca da YFU Almanya tarafından destekleneceksiniz.

Yarışmanın Konusu: “Mutluluk Nedir?“– yazılarla desteklenmişi fotoğraflı hikaye

Hepimiz, her zaman farkında olmasak da, günlük hayatımız içerisinde çeşitli mutluluk anlarını deneyimleriz.

Bize küçük ve büyük mutluluk anlarınızı anlatın!

Sizi kim ya da ne mutlu eder?

Herkes kendi kaderinin mimarı mıdır? Kendi mutluluğunuzu kontrol edebilir misiniz? 

Yarışmaya katılın ve bize mutluluk ile ilgili düşüncenizi anlatın. Fotoğraflar çekin ve yazılarla destekleyerek bir hikaye oluşturun. Fotoğraflı hikayenizle Almanya’da değişim yılı kazanın!

Başvuruda bulunmak için:

  • 15-17 yaşları arasında (1 Nisan 2000 – 1 Ağustos 2003 tarihleri arasında doğmuş olmalısınız) ve Goethe Institute tarafından yürütülen Pasch programına dahil olan bir FIT okuluna devam ediyor olmalısınız

 

  • Yarışmayı kazanabilmenizin ön şartı YFU Türkiye tarafından yapılacak olan mülakatta başarılı olmak; başka bir deyişle değişim öğrencisi olmak için gerekli kişisel ve sosyal özelliklere sahip olmak gerekmektedir. Lütfen öncelikle başvuru formunu doldurun. Başvurunuz elimize ulaştıktan sonra, YFU Türkiye tarafından mülakat konusunda sizinle iletişime geçilecektir.

 

  • Bunun yanında PASCH-net.de sayfasına girerek online kayıt olmalısınız.

 

  • Kayıt olduktan sonra, öğrenci topluluğuna üye olun ve şu gruba katılın: “Blickwechsel-Wettbewerb für Fit-Schüler 2017/2018”

 

  • “Mutluluk Nedir?” konusunda fotoğraflar çekin. Lütfen hikayenizde sadece kendi çektiğiniz fotoğrafları kullanın; internetten bulunan fotoğraflar kabul edilmeyecektir. Fotoğrafların yanında kendi çizimlerinizi de kullanabilirsiniz. Her bir fotoğrafa bir açıklama ekleyin; konuşma balonu da ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız fotoğrafları, çizimleri, açıklamaları ve konuşma balonlarını kullanarak en fazla 10 slaytlık bir Power Point sunumu hazırlayın. Sunumu hazırlarken yaratıcı olmaktan çekinmeyin! Her bir slaytta en az 1 fotoğraf ve Almanca 3 cümlelik açıklama olmalıdır.

 

  1. Fotoğraflı hikayenizi, online kayıt yaptırdığınız sisteme yükleyin. Daha sonra “Medien hinzufügen” (add media) linkini kullanarak “Blickwechsel-Wettbewerb für Fit-Schüler 2017/2018“ adlı grupla ilişkilendirin. Unutmayın, 5 MB’dan daha büyük bir dosya yükleyemezsiniz; dosyanız power point ya da pdf olarak yüklenmelidir.

 

PASCH-net üzerinden kayıt olmanız ve yükleme yapabilmeniz için son tarih 06 Aralık 2017‘dir. Kazananların listesi Ocak 2018 sonunda açıklanacaktır. İyi şanslar diliyoruz!

Daha detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için: www.pasch-net.de/yfu-wettbewerb

Yarışma afişi: Kreativwettbewerb_Plakat_2017_korrektur